ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Το Αέλια Apartments & Suites είναι χτισμένο στις παρυφές του λόφου, στην περιοχή του Αγίου Βασιλείου που ανήκει στον οικισμού του Λιβαδιού. Στέκει ακριβώς πάνω από τον ήσυχο κόλπο του Αγίου Βασιλείου με τα πεντακάθαρα νερά, το καφέ-γκρι βότσαλο και τα αγέρωχα αλμυρίκια. Διαθέτει μοναδική θέα προς τον ανοικτό ορίζοντα και το απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου, στον οποίο προβάλλουν τα κοντινά νησιά (Κουνούπες, Κουτσομύτης, Σύρνα), τους οικισμούς του Λιβαδιού και της Χώρα της Αστυπάλαιας, και το απαράμιλλο Ενετικό Κάστρο.


 Αποστάσεις από το Αέλια Apartments & Suites
 
Παραλία Αγίου Βασιλείου: 150 μ.
Παραλία Λιβαδιού: 400 μ.
Παραλία Τζανάκι: 650 μ.
Κεντρική Πλατεία Χώρας Αστυπάλαιας: 2 χλμ.
Λιμάνι Πέρα Γυαλού: 2,5 χλμ.
Κέντρο Υγείας Αστυπάλαιας: 2,5 χλμ.
Παραλία Αγίου Κωνσταντίνου: 4 χλμ.
Παραλία Βάτσες: 5 χλμ.
Παραλία Καμινάκια: 7,5 χλμ.
Λιμάνι Αγίου Ανδρέα: 8,5 χλμ.
Αεροδρόμιο Αστυπάλαιας: 11,5 χλμ.
Ανάληψη (Μαλτεζάνα): 11,5 χλμ.
Βαθύ: 24 χλμ.
 

Μετακινήσεις
 
Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, στην Αστυπάλαια λειτουργεί συγκοινωνία (λεωφορείο) που διασυνδέει τους βασικούς οικισμούς (Λιβάδι – Χώρα – Πέρα Γυαλός – Μαλτεζάνα) και τις κυριότερες παραλίες της νότιας πλευράς του νησιού (Λιβάδι, Πέρα Γυαλός, Μαρμάρι, Στενό, Πλάκες, Μαλτεζάνα, Σχοινόντα). Η κοντινότερη στάση βρίσκεται στο Λιβάδι σε απόσταση 400μ από το ΑέλιαApartments&Suites.
Επίσης, υπάρχει η δυνατότητα ενοικίασης αυτοκινήτων, μοτοσικλετώνκαι ποδηλάτων, ενώ λειτουργούν ταξί και τουριστικά λεωφορεία με προγραμματισμένα δρομολόγια σε παραλίες και αξιοθέατα.

 
Οδηγίες για να φθάσετε στο Αέλια Apartments & Suites
 
Από το Αεροδρόμιο της Αστυπάλαιας (στην Ανάληψη ή αλλιώς Μαλτεζάνα) ακολουθείτε τις πινακίδες για τη Χώρα Αστυπάλαιας (απόσταση περίπου 9 χλμ.), και στην κεντρική πλατείας της Χώρας της Αστυπάλαιας (όπου δεσπόζουν οι ανεμόμυλοι) συνεχίζετε την πορεία σας ακολουθώντας τις πινακίδες για Λιβάδι. Μόλις φθάσετε στην παραλία του Λιβαδιού, συνεχίζετε στον παραλιακό δρόμο, ανηφορίζετε για να συναντήσετε το εκκλησάκι του Αγίου Βασιλείου, και προσπερνώντας το στα 200μ. συναντάται το ΑέλιαApartments&Suites
Από το Λιμάνι του Αγίου Ανδρέα ακολουθείτε τις πινακίδες για τη Χώρα Αστυπάλαιας (απόσταση περίπου 6 χλμ.), και στην κεντρική πλατείας της Χώρας της Αστυπάλαιας (όπου δεσπόζουν οι ανεμόμυλοι) συνεχίζετε την πορεία σας ακολουθώντας τις πινακίδες για Λιβάδι. Μόλις φθάσετε στην παραλία του Λιβαδιού, συνεχίζετε στον παραλιακό δρόμο, ανηφορίζετε για να συναντήσετε το εκκλησάκι του Αγίου Βασιλείου, και προσπερνώντας το στα 200μ. συναντάται το Αέλια Apartments & Suites
 
 
Λιβάδι & Άγιος Βασίλειος 

Το Λιβάδι είναι ένας παραθαλάσσιος μικρός οικισμός ακριβώς κάτω από το λόφο της Χώρας. Σε αυτή την κοιλάδα βρίσκονται πολλά περιβόλια με μανταρινιές, πορτοκαλιές, ροδιές, συκιές και αμπέλια. Στη βορειοδυτική άκρη, την «πλάτη» της κοιλάδας, έχει κατασκευαστεί το φράγμα όπου συγκεντρώνονται τα νερά των χειμάρρων, την περίοδο των βροχών. Έτσι έχει σχηματιστεί μια τεχνητή λίμνη η οποία καλύπτει τις ανάγκες του νησιού σε νερό. 
 
Στο Λιβάδι υπάρχουν αρκετά ταβερνάκια, ουζερί, σούπερ μάρκετ που βρίσκονται κυριολεκτικά στην άκρη του κύματος με θέα τη Χώρα και το Βενετσιάνικο κάστρο. Το Λιβάδι θεωρείται και η αφετηρία για εξορμήσεις στις μαγευτικές παραλίες του νησιού. Ορισμένες από αυτές είναι το Τζανάκι, του Μουρά, του Πάππου, ο Άγιος Κωνσταντίνος, οι Βάτσες και τα Καμινάκια.
 
Στο δυτικό άκρο του Λιβαδιού στέκει ο λόφος του Αγίου Βασιλείου, όπου διασώζονται ερείπια που ανήκουν σε παλαιοχριστιανική βασιλική του 5ου αι. Η ύπαρξη τόσο μεγάλων ναών εκείνη την εποχή στο νησί είναι ενδεικτική της σημασίας του για τη διάδοση της χριστιανικής θρησκείας στο Αιγαίο πέλαγος.
 
Στους πρόποδες του λόφου σχηματίζεται ο όρμος του Αγίου Βασιλείου, με χαρακτηριστικό βότσαλο και αγέρωχα αλμυρίκια, που περιβάλλεται από βραχώδη γκρέμνια και μικρές σπηλιές, διαμορφώνοντας ένα ειδυλλιακό σημείο για απολαυστικές βουτιές και ξένοιαστες στιγμές χαλάρωσης κάτω από το λαμπερό ήλιο.
 

 
Find Us On Instagram
Find Us On Facebook
CONTACT INFORMATION
Αέλια Apartments & Suites
Άγιος Βασίλειος, Λιβάδι
85900, Αστυπάλαια, Ελλάδα
Τηλ.: (+30) 22430 61990,
Κιν.: (+30) 6986 150750,
E-mail: info@hotelaelia.gr

MHTE: 1468K91000462301
© 2019 Hotel Aelia. All rights reserved.
Site by   |   incom cms